SARAJEVO

Direktor kluba na klupi i protiv Heliosa

Bh. viceprvak na omjeru od 0-5 na regionalnoj sceni. FENA

Piše: E. J. / Avaz.ba

7.11.2019

Košarkaše Sparsa očekuju susreti protiv slovenskog Heliosa u Drugoj regionalnoj ABA ligi, a potom i protiv tuzlanske Slobode u domaćem prvenstvu.

Nakon neočekivano slabog starta u ABA 2 ligi, u kojem su Sparsi zabilježili svih pet poraza, trener Goran Šehovac podnio je ostavku. Uprava je odlučila da aktuelnog viceprvaka Bosne i Hercegovine s klupe privremeno vodi klupski direktor Nermin Selimović.

Uspjeh u Bratuncu

Spars je već u prvom nastupu, u Bratuncu, savladao istoimenu domaću ekipu u okviru četvrtog kola prvenstva BiH (79:65).

- Momci su u tom susretu dali sve od sebe, energetski smo bili na izuzetnom nivou. Iskreno se nadam da je ovo početak naših dobrih rezultata - kaže Selimović.

Naglasio je da nema nikakvih trenerskih ambicija te da će tu dužnost obavljati privremeno.

Selimović: Nema trenerske ambicije. Avaz

- Ono što je trenutno dostupno na tržištu slobodnih trenera ne zadovoljava naše ukuse ili premašuje budžet koji mi možemo da pokrijemo. Uprava kluba odlučila je da ovako nastavimo, a da tražimo rješenje. To može biti za pet dana ili mjesec - rekao je Selimović.

Dugogodišnji trener Sparsa Marko Trbić, pod čijim je vodstvom klub ostvario najbolje rezultate, “prekomandovan” je u omladinski pogon, prema kojem su Sparsi propoznatljivi u regionu. Njegov povratak na poziciju trenera prvog tima, prema riječima Selimovića, nije aktuelan.

Dobra ekipa

Tako će Selimović i danas voditi sarajevsku ekipu u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici protiv Heliosa (omjer 3-2 u sezoni).

- Radi se o dobroj ekipi, o čemu najbolje govore njihovi rezultati na otvorenju sezone. Očekujem da budemo na dobrom energetskom nivou i da dođemo do prve pobjede u ABA 2 ligi - rekao je Selimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.