ABA LIGA

KK Budućnost se oglasila pred dolazak Zvezde u Podgoricu: Pokažemo odgovornost i dostojanstvo

Ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji. Arhiv

Avaz.ba

28.12.2019

Košarkaški klub Budućnost, dva dana uoči duela protiv Crvene zvezde u Podgorici, oglasio se saopćenjem u kojem poziva navijače da budu dostojanstveni, s obzirom na to da ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku zbog političkih tenzija u Crnoj Gori, ali i nakon izuzetno napete prošlosezonske finalne serije plej-ofa ABA lige. 

Molimo vas da kao i mnogo puta do sada pokažemo odgovornost i dostojanstvo, da dočekamo goste u pravom sportskom maniru, kao što je to bio slučaj prilikom utakmice protiv Partizana. Naš klub će u organizacijskom smislu uložiti maksimalan napor da obezbjedi da utakmica protekne bez bilo kakvih incidenata, a isto očekujemo i od svih prisutnih, između ostlaog piše u saopćenju KK Budućnost, u kojem je istaknuto da je za utakmicu trebovano preko 7.500 ulaznica u pretprodaji, tako da karata neće biti u slobodnoj prodaji.

Zbog svog posebnog značaja i potencijalnog rizika, kako ističu iz podgoričkog kluba, organizacija ove utakmice je zahtjevala specijalne mjere bezbjednosti.

- Svi poručioci, to jeste imaoci karata su po prvi put precizno evidentirani, tako da će u slučaju bilo kakvog neprimerenog i ekscesnog ponašanja snositi ličnu odgovornost... Ne dozvolimo da javnosti bude poslata slika koja nas ne predstavlja u pravom svjetlu, a za to je neophodan i vaš doprinos. Pokažimo i ovog puta da smo klub čije su utakmice na domaćem terenu čuvene po sjajnoj atmosferi i pravoj podršci sa tribina, koji čuva tradiciju gostoprimstva i fer pleja, već punih sedam decenija, zaključuju iz KK Budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.