KOŠARKA

Predsjednik Sparsa o razlozima neodlaska u Aleksandrovac

Mi smo ponudili Igokei tri termina, oni su to odbili, a komesar je prihvatio njihov, kaže Selimović

Selimović: Podržavamo sve što ide u prilog bh. košarci. Arhiv

Piše: E. J. / Avaz.ba

15.1.2020

Predsjednik Košarkaškog kluba Spars Realway Nihad Selimović kaže da se sarajevska ekipa jučer nije pojavila u Aleksandrovcu jer je zvaničnim putem obaviještena da se poništava ranija nominacija službenih lica i do daljnjeg otkazuje utakmica Igokea - Sparsa, kao i sve nominacije i utakmice narednog 15. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

- Takav dopis iz Košarkaškog saveza BiH, odnosno Kancelarije KSBiH, čija je nadležnost da štiti regularnost takmičenja, stigla je na adresu svih klubova, ne samo Sparsa. Poštovali smo odluku Saveza, kao što ćemo poštovati i svaku drugu koju donesu legalni organi - kaže Selimović za naš portal.

Pojasnio je Selimović da je propisima KSBiH predviđeno da je kod odgađanja utakmice neophodna saglasnost oba kluba. U tom slučaju, utakmica bi se odigrala u roku od 72 sata od redovnog termina (a redovni termin bio je subota).

No, ako saglasnosti nema, onda o novom terminu odlučuje komesar. A komesar Siniša Jakovljević je susret zakazao za 14. januar (utorak), što, naglašava Selimović, ne spada u kalendar takmičenja, odnosno dane vikenda.

- Mi smo ponudili Igokei tri termina, oni su to odbili, a komesar je prihvatio njihov, bez naše saglasnosti. I to van kalendara takmičenja. Zbog toga je reagirala Kancelarija Saveza i uputila spomenuti dopis o odgađanju utakmice i mi to poštujemo.

Naglasio bih da mi nemamo problema niti sa jednim klubom, ali drugi očito jesu u sukobu sa propisima i odredbama Saveza i to je njihov problem, ne naš. Košarkaški klub Spars poštovat će svaku odluku KSBiH i sve što ide u prilog bh. košarci - rekao je Selimović.

Podsjetimo, oba spomenuta kluba učesnici su regionalnih takmičenja (Igokea nastupa u Prvoj ABA ligi, Spars u ABA 2) zbog čega su prisiljeni pojedine susrete domaćeg šampionata igati u vanrednim terminima, mimo važećeg kalendara. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.