NBA LIGA Najbolji bh. košarkaš pauzira još od prošlog marta

Blejzersi o povratku Nurkića: Kada će Bosanska zvijer ponovo izaći na parket

Naš centar bio bi od velike koristi Portlandu u borbi za plej-of

E. J. / Avaz.ba

Nurkić: Do povrede igrao sezonu karijere

Foto: AFP


Jusuf Nurkić počeo je trenirati, ali nakon manja povrede lista na desnoj nozi, njegov debi u tekućoj NBA sezoni je prolongiran za još neko vrijeme.

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš i startni centar Portland trejl blejzersa pauzira još od marta prošle godine, kada je zbog teže povrede noge podvrgnut operaciji. Iako oporavak ide dobrim tokom, Blejzersi i dalje zadržavaju oprezan pristup sa Nurkićem.

- Nećemo žuriti sa povratkom Nurka. Konzervativni smo u njegovom povratku - rekao je generalni menadžer Blejzersa Nil Olši (Neil Olshey), prenose američki mediji.

Bosanska zvijer, kako je nadimak 25-godišnjeg centra iz Živinica u najjačoj svjetskoj ligi, sigurno bi bila od velike koristi Portlandu u borbi za plasman u plej-of. Nurkić je do povrede u martu 2019. igrao sezonu karijere, sa prosjekom od 15,6 poena, 10,4 skoka, 3,2 asistencije i 1,4 blokade u 72 nastupa.

Kad je u pitanju ova sezona, koja je ušla u drugu fazu, Olši kaže da Nurkićev povratak zavisi od rehabilitacije i oporavka.

- Sa Nurkom sve ide na dnevnoj bazi. Najveća stvar bit će kad počne igrati "3 na 3", "4 na 4", "5 na 5". Kada budemo imali dovoljno zdravih tijela za vježbanje moći ćemo pročitati gdje se on nalazi u pogledu toga kako može simulirati minute u igri i kako se osjeća nakon toga. Ono što ne želimo učiniti je da ga vratimo, a onda izgubimo iz ekipe - rekao je Olši. 
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na