BIVŠI SELEKTOR BIH

Duško Vujošević: Trinkijeri je napravio veleizdaju

Miljenik navijača Partizana "nagazio" italijanskog stručnjaka

Avaz Sport
03.07.2020 19:52

Duško Vujošević na sebi svojstven način prokomentarisao odlazak Andree Trinkijerija sa klupe Partizana

Foto: Nova.rs

Legendarni trener Partizana i bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević na sebi svojstven način je prokomentarisao odlazak Andree Trinkijerija sa klupe Partizana nazvavši ga veleizdajom.

- Ovo što je uradio Trinkijeri, volim da nazivam stvari pravim imenima, pogotovo poslije svega što je pričao, da je ovdje prije svega emotivno, ne iz materijalnih razloga. Što kaže Andrić, ima jednu pripovijetku ‘Snopići’, nije među najboljima, ali moram da je citiram zbog jedne rečenice. Neki beg u teško vrijeme kada je propadala turska carevina i povlačila se sa Balkana, u kasnim godinama dobio je sina, razmazio ga je i taj sin je upoznao život samo sa strane hedonizma. I poslije Drugog svjetskog rata završio je u Sarajevu prodajući kao prosjak one metle, išao je i vikao ‘snopići, snopići’. U fazi toga propadanja, jedno vrijeme je držao cvjećaru sa prijateljem i jedna rečenica sve kaže, tada je vidio da ‘cvijeće može da bazdi kada radiš sa njim’. Ti u stvarnoj situaciji kada radiš s nekim uvijek ima problema, ali se rješavaju ljudski, zato mislim da je Trinkijeri napravio veleizdaju, ako treba tačno da kažem šta je uradio u odnosu na ono što je proklamovao, obećavao i pričao. I još pokušava da za taj njegov potez bude neko drugi kriv, da je primoran na to, rekao je Vujošević u razgovoru za portal Nova.rs.

Ljubimac navijača Partizana kaže da finansije ne mogu biti razlog odlaska kada se govori o "ljubavi prema klubu."

- Svim igračima su kasnile plate… Mogli su da odu i Jaramaz, Trifunović, koji produžava ugovor kada se u NBA interesuju za njega, pa Zagorac. Meni su zakasnili tri rate iz 2015., dobio sam ih ove godine, pa sam ih reprogramirao na rate da ne opteretim klub da ih ne dobijem odjednom, pa su opet kasnili i na pamet mi nije palo… Partizanovi navijači moraju da shvate neke stvari, to u pjesmama da se Partizan voli i da ljubav nikad ne prestaje, to je u pjesmama i kod jednog broja njih. Što kaže glumac Dragan Jovanović, ljubav se ne priča, nego prikazuje ponašanjem i radom, dodao je Vujošević.

Komentari

NA VRH