SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Njegoš Sikiraš mogao bi učestvovati na ovogodišnjem NBA draftu

Sikiraš: Nije povukao prijavu. Arhiv

Avaz.ba

22.8.2020

Na ovogodišnjem NBA draftu priliku da bude izabran će imati jedan bosanskohercegovački košarkaš. Njegoš Sikiraš (21) je ostao pri svojoj prvobitnoj odluci da se prijavi na draft i nije povukao prijavu, te bi mogao biti izabran 16. oktobra.  Od ukupno 207 košarkaša koji su se prijavili odustalo ih je 99, te je na spisku ostalo 108 igrača. Samo za njih 60 će biti mjesta na ovogodišnjem draftu. 

No, košarkaš Fuenlabrade i reprezentativac Bosne i Hercegovine može otkazati učešće na draftu ukoliko ne bude zadovoljan najkasnije deset dana prije samog održavanja ceremonije.  Podsjetimo, ovogodišnji NBA draft bit će održan online 16. oktobra, a Minnesota je imala najviše sreće u žrijebu i birat će prvak. 

Drugi pick pripada Golden State Warriorsima, treći Charlotte Bobcatsima, četvrti Chicago Bullsima, a peti Cleveland Cavaliersima.Predviđa se kako će prvi izbor na draftu biti košarkaš Georgije - Anthony Edwards. Prema predviđanjima, drugi izbor bi trebao biti LaMelo Ball koji je izabrao odlazak u Australiju umjesto da igra univerzitetsku košarku.  Predviđa se i kako će Onyeka Okongwu, centar USC-a, biti treći izbor na draftu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.