KVALIFIKACIJE ZA EP

KSBiH: Sretan Dan državnosti!

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je odradila drugi trening u sportskoj dvorani hotela Hills pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 godine sa Bugarskom i Latvijom

Košarkaška reprezentacija BiH. KSBiH

Piše: G. Š.

25.11.2020

Košarkaška reprezentacija BiH u ponedjeljak se okupila na Ilidži, gdje će 27. i 29. novembra protiv Bugarske (21 sat) i Latvije (21 sat) odigrati dvije kvalifikacione utakmice grupe H za Eurobasket.

Selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić našao se u velikim problemima jer ne može računati na nekoliko najboljih igrača - od Jusufa Nurkića i Džanan Musa jer NBA klubovi ne dozvoljavaju nastup za reprezentacije, do Nemanje Gordića, koji se nije odazvao na poziv upućen iz Košarkaškog saveza BiH, Andrije Stipanovića (u izolaciji zbog koronavirusa), te Miralema Halilovića (povreda). 


Selektor Bosnić za predstojeće utakmice računa na sljedećih 14 košarkaša: Džon Roberson (John), Emir Sulejmanović, Muhamed Pašalić, Edin Atić, Milan Milošević, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Darko Talić, Sani Čampara, Jure Zubac, Ismet Sejfić, Ajdin Penava, Amar Gegić i Aleksandar Lazić.


- Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je odradila drugi trening u sportskoj dvorani hotela Hills pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 godine sa Bugarskom i Latvijom, saopćeno je iz KSBiH, te istaknuto:


- Na današnji dan, 1943. godine, održano je prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić-Gradu na kojem je donesena odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene historijske granice, a BiH je postala jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.  Najvažnija činjenica i zaključak zasjedanja ZAVNOBiH-a upravo je to da je Bosna i Hercegovina definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava. Košarkaški savez Bosne i Hercegovine svim građanima naše države želi sretan Dan državnosti!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.