POLEMIKE

Oglasio se i Stojanović: Nisam sakrio Nurkićev nalaz, svi smo svjesni koliko je potreban reprezentaciji

Svi trebamo zaboraviti na prošlost

N. D.

Stojanović: Nurkić nam je potreban

Foto: Arhiv


Igor Stojanović, nekadašnji direktor košarkaške reprezentacije BiH odgovorio je na riječi Jusufa Nurkića. On  se oglasio putem Facebooka i napisao je kako je to uradio jer ga je danas prozvao Jusuf Nurkić, koji ga je rekao da je sakrio nalaze poslane od strane menadžera Enesa Trnovčevića.

- Kao i uvijek, kod nas se više piše o svemu, a najmanje o fantastičnom rezultatu košarkaške reprezentacije BiH. Deseti put na Evropskom prvenstvu. Respekt! Na izjavu Jusufa Nurkića ne bih odgovarao da se ne spominje moje ime. Želim da demantujem da sam sakrio bilo kakav nalaz koji je uputio menadžer Jusufa Nurkića, gospodin Enes Trnovčević, a koji bi eventualno diskreditovao Nurkića. Čak ne vidim ni šta bi bio moj interes da sakrijem taj nalaz. Moj interes kao tadašnji direktor košarkaških reprezentacija BiH je bio da se svaka selekcija pojavi u najjačem sastavu i dostigne najbolji mogući rezultat. Unatoč mnogim nesporazumima koji su se dešavali u žaru i želji da BiH ostvari što bolji rezultat, sa ponosom mogu reći da je ostvareno dosta uspjeha. U16 zlato. U18 četvrti u Evropi. Pobjeda protiv Litvanije, viceprvaka Evrope. Sedma sekekcija neđu 16 u Evropi. I Jusuf Nurkić je bio dio tadašnjih uspjeha, napisao je Stojanović na Facebooku i dodao: 

Nemam namjeru polemisati sa NBA zvijezdom i najboljim igračem kojeg imamo. Svi smo dobro svjesni koliko je Nurkić potreban reprezentaciji. Jedino se nadam da će kod Jusufa Nurkića proraditi želja i htijenje da se, bez obzira na razne nesporazume, na narednom EP po svaku cijenu stavi na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću i donese nam najveći uspjeh u istoriji države sa jednog velikog takmičenja. Neka nam donese medalju, ili barem drugi krug. Neka dođe i stane rame uz rame u najdražem dresu. Neka dođe, pa taman sve utakmice izgubili. Ali da znamo da je BiH izašla i dala sve od sebe na EP. Svi trebamo zaboraviti na prošlost i uraditi sve da na narednom EP nastupimo u najjačem sastavu. I da nas reprezentacija BiH i Jusuf Nurkić učine ponosnim. Svaka čast momcima koji su nas po deseti put odveli na EP bez Nurkića i Muse. I ubijeđen sam kada im se ova dvojica pridruže, da možemo dobiti svakog u Evropi".

NA VRH

Podijeli članak na