EUROBASKET

Lojo: Ponosan sam na sve igračice i osoblje KSBiH

Lojo: Htjeli smo završiti ove kvalifikacije pobjedom za ukupni rezultat 5:1,. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.2.2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedom nad Estonijom rezultatom 78:52 završila kvalifikacije za Eurobasket 2021. Našu reprezentaciju su do pobjede vodile Melisa Brčaninović sa 23 poena i 16 skokova i Kurtni Hart (Courtney Hurt) sa 16 poena i šest skokova. No, treba istaći da se svih 12 košarkašica upisalo u listu strijelaca.

- Čak i kad smo već postigli svoj gol, dobili kartu za Eurobasket 2021, htjeli smo završiti ove kvalifikacije pobjedom za ukupni rezultat 5:1, istakao je selektor naših najboljih košarkašica Goran Lojo i dodao:

- A ono što me posebno raduje je činjenica da su svih 12 igrača postigli koševe. Ja sam najsretnija osoba, i stvarno tako ponosan na sve igračice i osoblje KSBiH.

Naše košarkašice su u prošlom kolu pobjedom nad Švicarskom osigurale nastup na Eurobasketu koji će biti održan od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji. Kvalifikacionu grupu naše košarkašice su završile sa skorom od pet pobjeda i jednog poraza.

Even we already made our goal, got ticket for Eurobasket 2021, we wanted to end these qualifiers with win for total ...

Objavljuje Goran LojoSubota, 6. veljače 2021.

- Dogovorili smo se da probamo biti maksimalno angažovani i zaključiti kvalifikacije na najbolji način. Igračice su u potpunosti ispoštovale taj dogovor, a posebno mi je drago da su se sve do jedne upisale u strijelce. Tako smo pokazali da možemo ostvariti laganu pobjedu i kada učestvuje kompletan tim. Niko nam sada ništa ne može osporiti... Kvalifikacije su za nas sada završena, ali jedna prava priča tek počinje. Jedva čekamo da se ponovo okupimo u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, zaključio je Lojo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.