NBA LIGA

Konli prvi put na All-staru

Mijenja povrijeđenog Bukera

Konli: Prva All-Star utakmica. AGENCIJE

A. Vatreš

6.3.2021

Plejmejker Juta Džeza 33-godišnji Majk Konli (Mike Conley) prvi put u karijeri zaigrat će na All-Star utakmici, koja je na programu u nedjelju u Atlanti, a među najvećim NBA zvijezdama će se pridružiti kao zamjena za povrijeđeno šutera Finiks Sansa Devina Bukera (Bookera), koji je ima problema s koljenom.

Konli će zaigrati za tim kojoj je kapiten Lebron Džejms (LeBron James), a Bukera će zamijeniti i na takmičenju u gađanju trica koje će biti održano uoči All-Star utakmice.

Konli će se pridružiti klupskim saigračima Donovanu Mičelu (Mitchell) i Rudiju Goberu (Rudy Gobert) pa će tako Juta Džez biti jedini klub s trojicom aktivnih predstavnika na All-Star utakmici, iako su to formalno trebali imati samo Bruklin Netsi, ali Kevin Durent (Durant) se zbog povrede neće pridružiti Kajriju Irvingu (Kyrie) i Džejsmu Hardenu (James) na parketu.

Konli je već cijelo desetljeće bio među najboljim plejmejkerima u ligi igrajući za Memfis Grizlise, ali nikada nije bio izabran za All-Star utakmicu. Sada je dočekao nominaciju u dresu Juta Džeza, ali tek kao zamjena zamjene. Naime, ni Devin Buker nije originalno izabran za utakmicu najvećih zvijezda, već je imenovan kao zamjena za povrijeđenog centra Los Anđeles Lejkersa Entonija Dejvisa (Anthony Davis).

Konlija je imenovao povjerenik NBA lige Adam Silver, prenosi Hina.

U svojoj drugoj sezoni u Juta Džezu, nakon 12 godina provedenih u Memfisu, Konli je na prosjeku od 16,1 koševa, 5,7 asistencija, 3,5 skokova i 1,4 ukradene lopte, a uspješnost šuta za tricu mu je 42,2 posto.

Juta Džez je vodeći tim lige s učinkom 27-9, a osim trojice igrača imat će i predstavnika na klupi, jer će trener tima za koju će Konli igrati biti Kvin Snajder (Quin Snyder).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.