ČUVENI HRVATSKI KOŠARKAŠ

Toni Kukoč uvršten u Kuću slavnih

Trostruki NBA prvak s Čikago Bulsima

A. Vatreš

Kukoč i Džordan

Foto: AGENCIJE


Nakon sedam dugih godina čekanja jedan od najboljih i najuspješnijih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč uvršten je u Košarkašku kuću slavnih u Springfildu, objavila je u nedjelju ova organizacija.

Trostruki osvajač NBA naslova s Čikago Bulsa (1996. - 1998.), trostruki evropski prvak s Jugoplastikom (1989. - 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki evropski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja, peti je Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dine Rađe (2019.) koji će biti uvršten među košarkaške besmrtnike, prenosi Hina.

U generaciji 2021. od NBA igrača uvršteni su dvostruki prvak s Majami Hitom Kris Boš (Chris Bosh), nekadašnji kapiten Boston Seltiksai osvajač NBA prstena Pol Pirs (Paul Pierce), četverostruki najbolji odbrambeni igrač lige Ben Volas (Ben Wallace) i Kris Veber (Chris Webber). 

Od NBA trenera su se na popisu našli legenda Seltiksa Bil Rasel (Bill Russell) koji je već odavno u Kući slavnih kao igrač, trostruki NBA finalist Rik Adelman (Rick) te posthumno Koton Ficsimons (Cotton Fitzsimmons). U Kuću slavnih ulazi i trener dvostrukih NCAA prvaka Vilanove Džej Rajt (Jay Wright).

Od košarkašica novim članicama Kuće slavnih postaju Jolanda Grifit (Yolanda Griffith) i Loren Džekson (Lauren Jackson).

Više o temi Toni Kukoč

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na