NBA LIGA

Netsi razbili Bakse, Finiks poveo protiv Denvera

U noći sa ponedeljka na utorak odigrane dvije utakmice plej-ofa

Durent: Ponovo razbili Adetokunba i Bakse. TWITTER

E. Ćosić

8.6.2021

Bruklin Netsi oslabljeni neigranjem Džejmsa Hardena (James Harden) odigrali su još jednu dobru utakmicu u polufinalu Istoka. Durent (Durant), Irving i društvo razbili su Bakse sa 125:86 i tako došli do 2:0 u seriji. Odigran je još jedan susret, Finiks Sansi su predvođeni Bridžisom (Bridges) i Polom (Paul) savladali Jokićeve Nagetse sa 122:105.

Netsi su prvu dionicu priveli u svoju korist sa 17 poena razlike i tako nagovijestili odvijanje daljnjeg toka utakmice. Svaku pojedinačnu četvrtinu dobio je Bruklin, pa je prednost rasla sve do konačnih +39. Odličan je bio Kevin Durent koji je ubacio 32 poena, pratio ga je Kajri Irving (Kyrie) sa 22. Na drugoj strani skromnu partiju pružio je Janis Adetokunbo koji je meč završio sa 18 poena, dok je Kris Midlton (Khris Middleton) dodao jedan manje. 

Sljedeći meč ovih rivala na rasporedu je u noći sa četvrtka na petak u 01:30. 



Košarkaši Finiks Sansa poveli su u seriji protiv Denver Nagetsa iako su Jokić i društvo do polovine treće dionice imali deset poena prednosti (70:60). Od tog trenutka sve je krenulo od ruke Sansima, koji su napravili veliki preokret i treću četvrtinu završili u sa +9 (88:79). Kris Pol (Chris Paul) je u posljednjoj dionici odlično razigravao svoje saigrače, a prednost Sansa je rasla. Na kraju 122:105 za 1:0 u seriji.

U pobjedi svog tima istakli su se Mikal Bridžis sa 23 ubačena poena, Devin Buker (Booker) je dodao 21 poen uz osam asistencija, dok je Pol sjajan meč završio sa 21 poenom, šest skokova i 11 asistencija. Na drugoj strani najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 22 poena, a dodao je i devet skokova i tri asistencije. 

Naredni susret ove dvije ekipe igraju u noći sa srijede na četvrtak od 03:30.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.