PRIPREMNA UTAKMICA

Amerikanci pobijedili Španiju i popravili raspoloženje pred put u Tokio

Posljednja provjera za "Drim tim" prije odlaska na Olimpijske igre

Lilard u prodoru. TWITTER

E. Ćosić

19.7.2021

Košarkaška reprezentacija Amerike popravila je raspoloženje pred odlazak u Tokio. Nakon loših utakmica protiv Nigerije i Australije, izabranici Grega Popoviča savladali su prvo Argentinu, a u noći između nedjelje i ponedeljka i Španiju sa 83:76.

"Drim tim" je imao poteškoća u prvom poluvremenu protiv aktuelnih svjetskih prvaka, ali su u nastavku na krilima Kevina Durenta (Durant) i Dejmijan Lilard (Damian Lillard) stigli do pobjeda. Dobru partiju pružio je i Keldon Džonson (Johnson) koji je na spisak dospio umjesto povrijeđenog Kevina Lava (Love).

Najefikasniji kod SAD bio je Demijan Lilard sa 19 poena, dok je Džonson ubacio 15. Kevin Durent je dodao jedan manje. Na drugoj strani, kod Španaca se istakao Riki Rubio (Ricky) sa 23 poena.

Bila je ovo posljednja prijateljska provjera za obje selekcije, koje se iz Las Vegasa putuju za Japan gdje uskoro kreću sa takmičarskim mečevima. Amerikanci prvi meč igraju sa Francuzima u Saitami, u blizini Tokija, dok Španija dan kasnije igra sa domaćinom Japanom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.