KONAČNO U ISTOM TIMU

Karmelo Entoni: Nije me briga što pričaju da smo Lebron i ja prestari

Treći pik drafta iz 2003. godine se napokon ujedinio sa prvim pikom

Džejms i Entoni: Veliki prijatelji. TWITTER

E. Ćosić

10.8.2021

Dva velika prijatelja Karmelo Entoni (Carmelo Anthony) i Lebron Džejms (LeBron James) konačno će zajedno igrati u jednom timu i to u Los Anđeles Lejkersima

Entoni je po dolasku u Kaliforniju govorio o očekivanjima za narednu sezonu u kojoj se ne predviđa uspjeh, kako navode brojni analitičari, prestaroj ekipi Lejkersa.

- Bron mi se obratio i rekao mi je da je sada došlo pravo vrijeme. ’Želim te u Lejkersima’, treba da zaigramo zajedno. Moj osjećaj je bio da je sada najbolje vrijeme da zaigramo zajedno. Mnogi misle da je trebalo da zaigramo u istom timu u ranijim fazama naših karijera, ali smo išli različitim putevima. Na kraju se napravio pun krug, rekao bih - izjavio je 37-godišnji Entoni, te nastavio:

- Nije me briga za to što govore da smo prestari, mi pravimo svoju priču. Ljudi govore o godinama jer je to dobra priča, ali ne radi se o godinama u ovom našem poslu, radi se o košarci. Morate da znate kako da igrate košarku, a mi imamo talenat, vještine i iskustvo. Dolazim u Lejkerse sa planom da osvojim titulu, svi znate da nemam šampionski prsten u karijeri. Tokom karijere uvijek sam u nekom trenutku bio povezan sa Lejkersima, bilo da su mi bili rival ili da sam ih pratio zbog svog ’brata’ Kobija - poručio je Karmelo.

Podsjećamo, Džejms i Entoni su u najjačoj košarkaškoj ligi još od 2003. godine kada su zajedno izašli na draft. Džejms je izabran kao prvi, a Entoni kao treći pik. Između njih se tada umiješao srbijanski košarkaš Darko Miličić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.