NBA LIGA

Milvoki i Finiks poveli 2:1 u prvom krugu doigravanja

Junak u pobjedi Atlante, sastava koji je prošle sezone igrao finale Istočne konferencije, bio je Jong (

Baksi bolji od Bulsa. AFP

M. K.

23.4.2022

Košarkaši Milvokija i Finiksa poveli su 2:1 u prvom krugu NBA doigravanja protiv Čikaga, odnosno Nju Orleansa, dok je Atlanta smanjila zaostatak za Majamijem na 1:2.

Nakon dvije utakmice na Floridi, gdje je najbolja ekipa Istoka Majami dominirao, u trećem susretu Atlanta je na svom parketu ostvarila pobjedu 111:110 u dramatičnoj završnici. Junak u pobjedi Atlante, sastava koji je prošle sezone igrao finale Istočne konferencije, bio je Jong (Young), koji je pet sekundi prije kraja zabio koš za pobjedu.

Jong je opet predvodio strijelce Atlante te je zabio 24 poena uz četiri skoka i osam asistencija. Najbolji strijelac gostiju bio je HIrou (Herro), koji je postigao 24 poena uz sedam skokova i četiri dodavanja..


Milvoki, aktuelni NBA prvaci, s lakoćom su preskočili Čikago u gostima (111:81) čime su vratili prednost domaćeg parketa.

Odličan je kod Baksa bio Alen (Allen) s 22 poena (šut 8/12) i šest skokova. Portis je za goste dao 18 koševa i ostvario 16 skokova.

Finiks se revanširao Nju Orleansu za poraz u prethodnoj utakmici, pa su Sansi povratili prednost domaćeg terena. Diandre Ejton sa 28 poena i 17 skokova istakao se kod Finiksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.