KK BOSNA ROYAL

Almir Bradić za "Avaz": Ako će biti kao do sad, onda nema više svrhe gurati kamen uzbrdo

Dok čekamo da vidimo šta će biti od svega, mi ćemo okrenuti djeci, mlađim kategorijama gdje pokušavamo da odradimo kvalitetan projekat

Bradić nije optimista po pitanju Bosne. dobarportal.net

Piše: M. K.

16.6.2022

Košarkaši Bosne Royal ispali su nedavno u niži rang bh. klupske košarke, a poznato je svima već da je to posljedica teške finansijske situacije u nekadašnjem prvaku Evrope koja traje već niz godina.

Predsjednik kluba  Almir Bradić nedavno je izjavio kako su se crne slutnje obistinile i kako niko ništa nije poduzeo da se spriječi eliminacija sarajevskog velikana iz Prvenstva BiH, te dodao kako se klub planski uništava.

Bradić je u razgovoru za portal "Avaza" naglasio kako će neke konkretne informacije i statusu Bosne saznati nakon završetka sjednice u KS BiH, jer još nije do kraja poznato da li neko ispasti u A 1 ligu, a neko ući iz nižeg ranga u viši.

- U Savezu su ljudi koji će reći svoje posljednje. Ne vjerujem da će danas biti išta riješeno jer je selektor glavna tema. Dok čekamo da vidimo šta će biti od svega, mi ćemo okrenuti djeci, mlađim kategorijama gdje pokušavamo da odradimo kvalitetan projekat kad je omladinski pogon u pitanju. Jedno je jasno, ako će biti kao do sada, nema se svrhe natezati, gurati kamen uzbrdo. Ako je ovaj klub bitan za par ljudi, a drugi ne misle na taj način, onda nema svrhe ništa ovo, kaže Bradić.

Spominjalo se nedavno i preuzimanje kluba od strane Kantona ili Grada.

- I ja kao i vi nešto načujem, ali o tome niko sa mnom kao predsjednikom nije razgovarao. Iz nekog razloga. Možda su te priče realne, a možda su u domenu naučne fantastike, zaključio je Bradić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.