SELEKTOR KOŠARKAŠA

Bećiragić: Ko se razumije u košarku mogao je kod naših igrača prepoznati podsvjesnu štednju

Imali smo utakmicu, ali poslije naše 13:0 serije dolazi do izražaja umor, pa se to manifestuje kroz kratak šut, loš pas, istakao je

Bećiragić: Bilo bi dobro da smo dobili. FIBA

E. Ć.

6.9.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je utakmicu 4. kola Evropskog prvenstva od ekipe Francuske rezultatom 81:68.

Nakon loše druge četvrtine, u nastavku smo se vratili i odlično igrali. Imali smo seriju 13:0 seriju, ali onda je uslijedio novi pad, što zbog umora, što zbog kvaliteta protivnika koji je to maksimalno kažnjavao.

Svoje viđenje utakmice dao je selektor Adis Bećiragić.

- Ko je igrao košarku i ko zna košarku, mogao je da prepozna kod naših igrača podsvjesnu štednju. Ja sam malo rizikovao s manjom rotacijom, jer je Francuska jaka ekipa.

Imali smo utakmicu, ali poslije naše 13:0 serije dolazi do izražaja umor, pa se to manifestuje kroz kratak šut, loš pas. To nije zato što ne znamo, već zato što kisik ne dolazi u mozak. Bilo bi dobro da smo dobili, borili bismo se možda za drugo mjesto, ali bez obzira na sve sutra igramo protiv Litvanije - izjavio je Bećiragić nakon meča za Sport klub.


Zanimljivo izlaganje je naš selektor imao na press konferenciji. Govoreći o umoru svojih igrača, Bećiragić je u šali tražio broj nekog dobrog dilera.

- Palo mi je napamet, ako imate nekog dobrog dilera… Teško je. Ovo je četvrta utakmica u pet dana. Mi smo talentovan tim, ali moramo svaku utakmicu odigrati 100% da bi bili u šansi da dobijemo utakmicu. Tako igramo. I danas smo igrali 100%. I sutra će biti nedostatak energije. Ali mi imamo snagu mentalu da svoj umor ostavimo za prekosutra, tako da ćemo mentalno raditi sa igračima - rekao je Bećiragić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.