POBJEGAO IZ KUĆE

Pas koji je nestao prije četiri godine pronađen 965 kilometara od vlasnika: Živio na cesti

Bakster je kontaktirao sklonište i ubrzo se uvjerio da oni imaju njegovog psa

Pas koji je nestao 2020. godine. You Tube

D. R.

13.2.2024

Pas koji je nestao u Koloradu 2020. godine pojavio se četiri godine kasnije u blizini granice s Meksikom, gotovo 965 kilometara dalje. 

Benjamin Bakster (Baxter) imao je 13 godina kada je kući donio šest sedmica starog psića po imenu Patčes (Patches), no 2020. morao se preseliti u Nebrasku zbog novog posla, a kuća u kojoj je bio podstanar nije dopuštala pse.

Patčes je odsjeo kod porodičnog prijatelja u Koloradu dok je Bakster tražio novi dom u kojem bi boravio s ljubimcem. No, pas je pobjegao iz kuće prijatelja kod kojeg je boravio nekoliko mjeseci. Pas je i ranije znao pobjeći pa Bakster nije bio zabrinut, no kako su dani odmicali, Patčes se nije vraćao kući.

Baksterova supruga primila je telefonski poziv 31. januara od njegove majke koja je rekla da je primala pozive o tome da je Patčes pronađen u Las Crucesu, ali je mislila da su ti pozivi prevara. Bakster je kontaktirao sklonište i ubrzo se uvjerio da oni imaju njegovog psa. Patčes je doveden iz Novog Meksika natrag u kuću porodičnog prijatelja. Bakster i pas uskoro zajedno sele u svoj novi dom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.