ELEGANCIJA

Zagasite boje na noktima jesenski su hit

Slične crnima, ali nešto toplije, su lijepe tamno smeđe nijanse lakova za nokte

Crni nokti lijepo izgledaju i u mat i u sjajnoj varijanti. ILUSTRACIJA

A. F.

8.9.2022

Svijet nail arta odavno se već ne fokusira na klasične nude, french ili crvene manikure. Sve više i više je beauty svijet voljan poigravati se bojama, uzorcima i detaljima na noktima, a u posljednjih smo nekoliko sezona vidjeli i bum kada je riječ o rastu popularnosti tamnih, zagasitih manikura. 

Naime, nokti u crnim, tamno crvenim, smeđim i smaragdno zelenim tonovima izgledaju vrlo profinjeno i minimalistički, a opet lijepo naglašavaju ruke te privlače pažnju. I dok ljeti više volimo svijetle nijanse lakova za nokte i šarenilo na noktima, tokom jesenskih i zimskih mjeseci nam je pak draže opredijeliti se za tamnije nijanse lakova.


Nokti crni kao ugljen

Crne nokte prije nekoliko su godina popularizirale poznate francuske influencerice i blogerice. Od tada je ovaj stil manikure oličenje elegancije i profinjenosti, dok smo nekoć crne nokte smatrali primarno prikladnima za članove rock i metal bendova. Crni nokti lijepo izgledaju i u mat i u sjajnoj varijanti, a osobito se lijepo slažu sa zlatnim ili srebrnim detaljima. Istovremeno minimalistički, ali i i jako upečatljivi, odlično će se slagati sa zimskom garderobom i svim našim outfitima u kojima ionako dominiraju zagasite boje.


Šarm tamno smeđih nijansi

Slične crnima, ali nešto toplije, su lijepe tamno smeđe nijanse lakova za nokte. One mogu imati hladan ili topao podton, a izgledaju sjajno upravo za vrijeme jesenskih mjeseci. U nijansama karamele, lješnjaka i kestena ili pak kave i tamne čokolade, zavladale su Instagramom te svakog dana postaju sve popularnija i traženija opcija u nail salonima. Odlično se slažu s tamnijom puti te su nešto manje ekstravagantan odabir od crnih noktiju, a opet djeluju jednako profinjeno i ženstveno.


Blistava smaragdna

Smaragdna zelena je boja novca, luksuza i simbol "Čarobnjaka iz Oza", a proteklih smo ju godina viđali na odjeći i modnim dodacima. Sada se trend nošenja ove blistave zelene nijanse proširio i na beauty svijet pa su popularan jesenski izbor među manikurama i one u sjajnoj smaragdnoj nijansi s dodatkom zlatnih detalja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.