BEZ ŠPRICANJA SVAKI ČAS

Parfem neće ispariti: Pomoću ovih trikova mirisat ćete cijeli dan

Miris se duže zadržava na hidriranoj koži

Namažite se mlijekom za tijelo koje nema jak miris. Facebook

E. Ag.

7.5.2024

Naprskate se omiljenim parfemom, ali vam se čini da ispari već poslije nekoliko sati. Kako biste lijepo mirisali od jutra do večeri bez šprickanja parfema svaki čas, primijenite sljedeće trikove.

Hidrirajte kožu

Miris se duže zadržava na hidriranoj koži nego na suhoj. Zato ga naprskajte poslije tuširanja, čim se obrišete peškirom. Parfem će se upiti u blago vlažnu kožu. Ali da ne bi ispario zajedno s vodom, namažite se mlijekom za tijelo koje nema jak miris. Kada se ne tuširate, nanesite malo mlijeka ili losiona na zglobove i iza koljena i tu prsnite parfem.

Nanesite ulje za tijelo

Da li ste se nekada zapitali zašto mnogi poznati proizvođači parfema prave i ulja za tijelo sa istim mirisom? Kada nanesete sloj ulja na kožu, pa preko prsnete istoimeni parfem, dobit ćete intenzivniji miris i svakako će duže trajati. Možete da nanesete i ulje drugog mirisa, ali vodite računa da se dopunjuje sa parfemom koji koristite.

Naprskajte odjeću

Malo parfema obavezno špricnite na kosu ili majicu, jer će se na tkanini duže zadržati nego na koži. Osim toga, širit ćete mirišljavi oblak oko sebe kud god idete. Kako na tkanini ne bi ostala fleka, prsnite parfem u zrak u visini gornjeg dijela tijela, pa prođite kroz kapljice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.