"KAMENA LJEPOTICA "

Trogir dragulj hrvatske obale

Mirnije plaže možete pronaći na susjednom otoku Čiovu, udaljenom 12 km

Trogir. AGENCIJE

A. F.

21.7.2022

Trogir je historijski dragulj na hrvatskoj obali Jadrana, a cijeli grad je pod zaštitom UNESCO-a. Ime grada razvilo se iz izvornog grčkog imena – Tragurion ili Otok jarca. Grad se danas naziva još i "Kamena ljepotica".

Grada Trogir, koji se nalazi na 30 km od Splita, osnovan je u 3. stoljeću prije Krista, a u njemu se nalazi jedan od najbolje očuvanih romaničko-gotičkih kompleksa u svijetu. Trogir je izvrstan primjer srednjovjekovnog grada izgrađen kao helenistički i rimski grada te je stoga i na popisu Svjetske kulturne baštine UNESCO-a.


U samom središtu grada nalazi se bogata arhitektura i vijugave ulice gdje se možete kulturno uzdizati. Daleko najljepši način da doživite Trogir jest da jednostavno lutate njime, samo pazite da se ne izgubite u labirintu njegovih ulica.


Svake večeri svira druga vrsta muzike ili nastupa neka folklorna skupina pa potražite informativne plakate u turističkoj zajednici. Za dnevnu zabavu tu su plaže prepune palmi. Najpopularnija plaža naziva se Okrug. Imajte na umu da je tamo relativno prometno, s obzirom na to da je plaža izrazito posjećeno mjesto s restoranima i barovima koji rade do kasno u noć.


Mirnije plaže možete pronaći na susjednom otoku Čiovu, udaljenom 12 km. Do otoka možete doći putem malenog kamenog mosta. Za vodene sportove, poput ronjenja i ribarenja, posjetite plažu Medena.


Stoga, ako ne znate kamo na odmor, promijenite klasične lokacije i zaputite se do Trogira. To je grad koji će vam pokazati svu raskoš historije i sigurni smo da će na vas ostaviti dubok utisak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.