NOGOMET

Imam ponuda, ali bit će kako klub odluči

Vedad Ibišević iz Štutgarta za “Dnevni avaz”

I. ĆOSIĆ

21.7.2014

 

Vedad Ibišević, miljenik navijača i strijelac vjerovatno dva najbitnija gola za našu reprezentaciju u historiji (u Kaunasu, kada smo osigurali plasman na Mundijal, i prvi gol za BiH na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine), priključio se prije tri dana pripremama svog Štutgarta.

Mnogi u redu

No, upitno je hoće li prvo kolo Bundeslige dočekati u dresu “Švaba”. Rasni golgeter na meti je više klubova koji bh. devetku žele vidjeti u svojim redovima.

U redu za Ibiševića stoji Stouk siti. Britanski “Daily Mail” objavio je informaciju kako su Englezi spremni odriješiti kesu, a u priču se uključio i turski Trabzonspor, čije je kormilo preuzeo bh. stručnjak i Vedadov stari znanac iz Pari Sen Žermena Vahid Halilhodžić.

Pojavila se informacija kako je Trabzonspor već kontaktirao Štutgart, a Nijemci su odredili obeštećenje od 10 miliona eura. Iz Štutgarta su brže-bolje izjavili za “Bild” i kako na Ibiševića najozbiljnije računaju u narednoj sezoni.

- Koliko ja znam, nema još ništa što se može sa sigurnošću reći. Tek sam se i ja, nakon odmora, javio u klub. Ponuda, stvarno, imam nekoliko, imena klubova ne mogu vam otkriti zbog objektivnih razloga i vjerujem da me shvatate. No, imam ugovor sa Štutgartom, neće me pustiti bez obeštećenja tako da nije sigurno hoću li promijeniti klub.

Ne mogu ja ni planirati ni razmišljati o transferu, jer se Štutgart tu pita i zadnja je ono što klub kaže. Vidjet ćemo narednih dana kako će se situacija razvijati - rekao je Ibišević za “Dnevni avaz”.

Na eventualnu mogućnost da ponovo radi s Halilhodžićem, koji ga je svojevremeno kao perspektivnog napadača doveo iz Sjedinjenih Američkih Država u PSG, Ibišević kaže:

 

Cijenjeni Vaha

- Vaha je cijenjen i poštovan stručnjak i znam kako radi, ali to nije problem. Sve je do mog kluba, koji će odlučiti hoće li pristati na ono što mu se ponudi.
 
O zanimanju Štutgarta za dovođenje još jednog bh. internacionalca Ermina Zeca iz Turske, Ibišević kaže da je čuo preko medija.

- I ja sam to pročitao na “Kikeru”. Kao što rekoh, tek sam se vratio s odmora, a o Zecu nisam ništa čuo niti me je neko nešto pitao. Vjerovatno će i to biti narednih dana - ističe Ibišević za kraj.

Brojke

2016. godine istječe mu ugovor sa Štutgartom
2012. godine iz Hofenhajma došao u redove “Švaba”
58 utakmica odigrao za A-reprezentaciju BiH
21 gol postigao u državnom dresu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.