NOGOMET

Cavani se nije pojavio na treningu, seli u United?

Urugvajac bi mogao promijeniti sredinu

(F. Me.)

21.7.2014

 

 

Urugvajski napadač Edinson Cavani trebalo je u ponedjeljak da se priključi pripremama PSG-a, ali se nije pojavio na treningu, prenose francuski mediji.

Posljednjih nedjelja se spekuliše da Cavanija želi nekoliko engleskih klubova, a da je najkonkretniji Manchester United.

Urugvajac navodno nije obavijestio trenera Laurenta Blanca zašto se nije pojavio, pa francuski i engleski spekulišu da je blizu transfera na Old Trafford.

Cavani se prvi put obratio medijima nakon Svjetskog prvenstva, ostavivši navijače Paris Saint-Germaina bez konkretnog odgovora da li ostaje ili ide.

"Fudbal je sport u kojem je samopouzdanje sve. Kada te klub želi, kada si dio njegovog projekta, onda si pun samopouzdanja, možeš opušten da radiš svoj posao. Ja sam to imao i u Palermo i u Napoliju i PSG-u. Promjena kluba ne zavisi uvijek od želje igrača, to dosta zavisi od klubova. Imam četvorogodišnji ugovor sa PSG-om", rekao je Cavani.

Već nedjeljama se spekuliše da bi se Urugvajac mogao preseliti u Premier ligu.

"Premier liga ili Bundesliga? Volim mnogo obje, ali nisam navikao da konstantno mijenjam lige. Njemačka, Španija, Italija i Engleska, tamo su najbolje lige. Ali i francuska napreduje", rekao je Cavani za jedan urugvajski list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.