NOGOMET

Lulić izgubio od Pippovog Milana: Sjajan Diego Lopez

Derbi Serije A

(F. Me.)

31.8.2014

Bolji početak Serie A Milan nije mogao ni zamisliti, igrači Filippa Inzaghija uvjerljivo su nadigrali Lazio na San Siru.

Fernando Torres stigao je u nedjelju tek obaviti liječnički pregled i službeno postati član Milana, no momčad "Rossonera" i bez svog novog pojačanja uvjerljivo je nadigrala Lazio. Uoči sezone bilo je puno upitnika nad Inzaghijevom momčadi, ali protiv Lazija Milan je dominirao.

Prva tri udarca u okvir gola završila su u mreži gostiju iz Rima. Već u 8. minuti novi talijanski A-reprezentativac El Shaarawy pronašao je Keisukea Hondu u 16-ercu koji je svladao golmana Lazija Berishu.

Milan je povećao vodstvo u 56. minuti, Abateov centaršut iskoristio je Sulley Muntari za 2:0. Posao domaćinu olakašao je holandski reprezentativac Stefan de Vrij, skrivio je jedanaesterac koji je uspješno realizirao Jeremy Menez u 64. minuti.

Lazio je do pogotka došao nakon autogola Alexa koji je nespretno reagirao nakon centaršuta. Umjesto u aut ili u polje, pogodio je vlastitu mrežu. Gosti iz Rima nisu pobijedili Milan na San Siru od 1989. godine. Nisu uspjeli ni četvrt desetljeća kasnije. Imali su priliku ublažiti poraz u sudačkoj nadoknadi, ali Candreva nije dva puta uspio svladati Diega Lopeza koji je ovog ljeta stigao iz madridskog Reala.

Abate je srušio Candrevu koji je sam poželio izvesti jedanaesterac. Lopez se bacio u svoju desnu stranu i odbranio. Ni minutu poslije, Candreva je ponovno mogao svladati Lopeza, ali je španski golman pokazao da nije pogriješio što je izabrao braniti za Milan, umjesto da čeka priliku u Realu.

Za Lazio je do 73. minute igrao reprezentativac BiH Senad Lulić kada ga je zamijenio Mauri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.