NOGOMET

FK Sarajevo pomaže djeci Srebrenice

Sjajan gest bordo kluba

A. M.

4.9.2014

Sarajevo je klub velikog srca. To je koševski premijerligaš potvrdio bezbroj puta do sada, a najnovija humanitarna akcija bordo kluba bit će usmjerena prema djeci Srebrenice.

U ovoj školskoj godini Fudbalski klub Sarajevo podržat će projekt "Internatski smještaj za djecu Srebrenice, Potočari", koji realizira Udruženje "HO Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus".

Zahvaljujući humanitarnim organizacijama, među kojima je i FK Sarajevo, u okviru ovog projekta, djeci koja pohađaju školu u Srebrenici, a udaljena su dva i više sata od same škole, bit će osiguran adekvatan smještaj u Potočarima.

Osim smještaja, Udruženje "HO Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" osigurat će djeci hranu, a ujedno će im biti i podrška za kvalitetno obrazovanje.

Treba istaknuti da je FK Sarajevo pomoć za ovoj projekt izdvojio od dijela prihoda od prodatih ulaznica za prijateljski meč s Kardifom, a dijelom i od premija prvotimaca.

- Uvijek se rado odazovemo humanitarnim akcijama kroz koje možemo pomoći drugima. Tako je bilo, jeste i bit će u FK Sarajevo. To je jedan od razloga što sam ponosni kapiten ovog kluba - kazao je Amer Dupovac u ime igrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.