NOGOMET

Pauza je došla u pravo vrijeme

Ognjen Todorović, veznjak bordo kluba

A. M.

5.9.2014

Fudbaleri Sarajeva odigrali su 10 izuzetno jakih utakmica u samo mjesec. Umor ih je očito savladao i logično je da su ušli u seriju loših rezutlata te nanizali dva poraza od Borusije Menhengladbah u plej-ofu za Evropsku ligu i tri remija u domaćem šampionatu (Velež, Mladost i Travnik).

Reprezentativna pauza za bordo momke nije mogla doći u boljem trenutku. Veznjak bordo diva Ognjen Todorović smatra da će fudbaleri Sarajeva pauzu iskoristiti na najbolji mogući način i da će potpuno spremni dočekati nastavak takmičenja u Premijer ligi i Kupu BiH.

7. avgusta protiv Atromitosa, Sarajevo posljednji put pobijedilo

- Nakon kratkog odmora nastavili smo s treninzima. Reprezentativna pauza došla je u pravo vrijeme da se oporavimo od umora. Vjerujem da ćemo se dovoljno osvježiti i ponovo pružati igre po kojima smo u proteklom periodu bili prepoznatljivi i koje se od nas s pravom očekuju - kazao je Todorović, koji je posljednju slast pobjede osjetio 7. avgusta protiv Atromitosa u pretkolu Evropske lige.  

Brzonogi veznjak za bordo klub odigrao je 52 utakmice, Todorović istječe da je velika čast igrati za Sarajevo.

- Odigrati jednu utakmicu u dresu Sarajeva velika je privilegija. Međutim, meni je uspjelo da u najdražem dresu odigram 52 susreta. Sretan sam što sam dio kolektiva kakav je FK Sarajevo - kazao je Todorović, koji je U-21 saigračima Harisu Duljeviću i Samiru Radovcu poželio mnogo sreće u večerašnjem susretu protiv Austrije.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.