NOGOMET

Ćiro: Tijelom i dušom u Zadru, mislima u Tuzli

I dalje se interesuje za nastupe Slobode

E. M.

15.9.2014

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, trenutno žari i pali Zadrom. Tamo je započeo novu avanturu u kojoj ima zadatak da ovaj klub što je prije moguće izvuče iz opasne zone ispadanja.

Trenerski mag se odmah latio posla i u svom stilu je započeo novu avanturu. Osim što je na zadarske Stanove "privukao" blizu 3000. gledalaca, Ćiro je dekalsirao ekipu Slaven Belupa sa 4:0, te najavio bolje dane svoje momčadi. Nešto slično je nedavno uradio i sa tuzlanskom Slobodom, sa kojom je ostvario plasman u Premijer ligu. Čim smo ga nazvali s namjerom da mu čestitamo pobjedu u debiju, Ćiro nas je prekinuo i pitao:

- Kako naša Sloboda, sine? Kako igraju i stoje na tabeli? Valjda će se izvući - bila je prva reakcija tate Ćire iz Zadra, koji i u ovom gradu pravi dar-mar.

Kaže da ga idalje vežu lijepe uspomene za Tuzlu i Slobodu, u kojoj je upoznao dosta prijatelja. Prirasli su mu Tuzlaci za srce i zato ne treba da čudi da se idalje interesuje za svoj bivši klub.

Inače, Ćiro je u svom stilu, baš kao i svojevremeno u Tuzli, u centru pažnje Zadrana, sa kojima ispisuje novu nogometnu stranicu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.