NOGOMET

Novi sastanak u N/FSBIH: Sušić ponovo mora pred Izvršni odbor

Sjednica zakazana za petak

(N. K.)

24.9.2014

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH ponovo mora prisustvovati sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH, koja je zakazana za petak.

Međutim, za razliku od protekle vanredne sjednice, kada je jedina tema bila aktuelna situacija u A selekciji, ovaj put sjednica IO je redovna, a tema će biti pripreme Zmajeva za utakmice protiv Velsa u Cardiffu te Belgije u Zenici, koje bi na kraju i mogle odlučiti o Papetovoj sudbini.

Sušić je, međutim, optimističan, pogotovo jer su neki od reprezentativaca, počeli igrati, a to se prije svega odnosi na Mensura Mujdžu te Muhameda Bešića.

Veznjak Evertona je u dva susreta odigrao svega tri minute u Engleskoj, a onda je u meču protiv Swansea nastupio od prve minute i na terenu proveo svih 90. Njegov tim je u Capital One Cupu poražen sa 3:0, ali za reprezentaciju BiH i Safeta Sušića mnogo je bitnija činjenica da je mladi veznjak igrao. Uz to, Bešić je ponajbolje ocijenjeni igrač Evertona u ovoj utakmici.

- Dobro je što je igrao, ali nije dobro što su izgubili, kazao je za goal.com Sušić, koji prati formu bh. reprezentativaca, pogotovo jer se bliži duel protiv Velsa u Cardiffu.

Dodaje kako ima informaciju da su Bičakčić i Salihović počeli sa treninzima, a otkrili smo mu kako je i Haris Medunjanin promašio penal, baš kao i Miralem Pjanić u duelu protiv Kipra.

- Imali smo Misimovića, koji je bio gotovo stopostotan, a poslije njega šutirao je Salihović. Svima se može desiti da promaše penal. I ja sam ih promašio nekoliko, tvrdi Sušić, koji će u Sarajevu pričekati okupljanje reprezentativaca, koje je zakazano za 6. oktobar u Zenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.