NOGOMET

Pjanićeva golčina donijela Romi tri boda, Juventus siguran protiv Cesene

Četvrto kolo Serije A

Al. Ti.

24.9.2014

Večeras su odigrane i ostale utakmice 4. kola Italijanske Serije A u kojima su vodeći dvojac Juventus i Roma ubilježili pobjede. Svakako za nas najvažnije je da je naš Miralem Pjanić postigao prelijep gol za pobjedu svoje ekipe na neugodnom gostovanju protiv Parme.

Juventus je na svom stadionu ugostio Cesenu i na kraju je ispratio sa tri gola u mreži. Ubjedljivom i sigurnom igrom, Juventus je došao do 12 boda u ovoj sezoni i trenutno je na prvoj poziciji.

Strijelci za Staru damu su bili dva puta Vidal, koji je pogađao u 18. minuti iz penala, drugi u 64. minuti. Konačan rezltat je postavio Lichsteiner u 85. minuti za ubjedljivu pobjedu Juventusa.

 
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih igrača Rome Miralem Pjanić je večeras postigao pobjednički gol za svoju ekipu u susretu protiv Parme na gostujućem terenu.

Parma je dočekala favoriziranu Romu na Enio Tardini stadionu i na kraju poražena, a najzaslužniji za pobjedu Vučice jeste naš Pjanić koji je u 86. minuti pogodio za veliko slavlje gostujućih igrača, ali i navijača.

Ovom pobjedom Roma je zadržala priključak sa vodećim Juventusom i sad obje ekipe imaju maksimalan broj bodova nakon četiri odigrana kola.

U ostalim utakmicama treba izdvojiti pobjedu Intera protiv Atalante, koju su Nerrazurri dobili sa 2:0 i sjajnu utakmicu između Napolija i Palerma koja je završena 3:3.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.