NOGOMET

Sarajevo rutinski protiv Slavije, Čelik ponovo poražen, Zrinjski bolji od Mladosti

Odigrano šest utakmice 10. kola BH Telecom Premijer lige

Al. Ti.

5.10.2014

Nogometaši Sarajeva su u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige danas na stadionu Asim Ferhatović Hase savladalo ekipu Slavije rezultatom 3:0.

Utakmica je odigrana na tužnu godišnjicu. Naime, na današnji dan prije pet godina nastradao je u Širokom Brijegu navijač Sarajeva, Vedran Puljić, a ovaj susret je počeo minutom šutenje.

Kada je u pitanju sama utakmica, ona je protekla u totalnoj dominaciji domaće ekipe, a izabranici Mehe Kodre su u svim segmentima igre nadigrali komšije iz Lukavice.

Meho Kodro je tako ubjedljivom pobjedom debitovao u domaćem prvenstvu.

U prvih pola sata utakmice smo gledali relativno nezanimljivu utakmicu u kojoj su bordo momci dominirali, ali bez konkretnih prilika. Ipak u samom finišu utakmice kapitulirala je odbrana Slavije.

Nakon lijepe akcije Velkoski je u 40. minuti, nesebično uposlio Okića, koji neometan pogađa praznu mrežu za vodstvo Sarajeva.

U 45. minuti Puzigaća je izveo dobro korner, a najviši u skoku je bio kapiten ekipe Dupovac. Sa rezultatom 2:0 se otišlo i na odmor.

U drugom poluvremenu smo gledali dominaciju Sarajeva, što je krunisalo i trećim golom 50. minuti, a koji je postigao Puzigaća, nakon što je prethodno u kaznenom prostoru srušen Okić.

Do kraja susreta smo gledali mirnu utakmicu u kojoj je ekipa Sarajeva sigurnom i ubjedljivom igrom došlo do nove pobjede.

Čelik je ponovo razočarao svoje navijače. I dolazak novog trenera Milomira Odovića nije puno pomogao ekipi sa Bilinog Polja, koja je danas poražena od Olimpica rezultatom 0:1, a strijelac jedinog gola za Vukove je bio Pandža u 47. minuti susreta.

Velež je u Vrapčićima deklasirao ekipu Radnika iz Bijeljine, a na kraju je bilo 3:0. Izabranici Nedima Jusufbegovića su bili mnogo bolji rival u ovoj utakmici,  a golove za visoku pobjedu Rođenih su postigli Hebibović dva puta i Popović sa bijele tačke.

Aktuelni prvak Zrinjski je u Bijeljini bio bolji od Mladosti, a rezultat je na kraju bio 2:0 za Plemiće. Zrinjski je poveo u 25. minuti kada je sa bijele tačke siguran bio Nikolić, a isti igrač je u samom finišu susreta pogodio za novu pobjedu Zrinjskog.

Drina i Sloboda su u lošoj utakmici podijelili bodove, dok su Zvijezda i Vitez odigrali 1:1, a strijelci su bili Doljančić za Zvijezdu, i Jurčević za Vitez.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.