NOGOMET

Ušili Ibiševića pored aut-linije

Još jedan majstorski poduhvat ljekarskog tima BiH

M. T.

16.10.2014

Dok su navijači naše reprezentacije sredinom prvog poluvremena pratili dešavanja na terenu, malo ko je vidio šta se događalo pored aut-linije, gdje je ljekarski tim naše selekcije izveo još jedan majstorski poduhvat.

Naime, zbog nezgodnog sudara glavom s protivničkim fudbalerom, Vedad Ibišević je sredinom prvog poluvremena morao van terena. Srećom, samo nakratko, jer se u rekordnom roku vratio u igru s turbanom na glavi, kao da se ništa nije desilo.

Tom prilikom ljekarski tim s doktorom Reufom Karabegom na čelu  munjevitom brzinom ušio je Vedinu 3,5 centimetara dugačku ranu na glavi i osposobio ga za nastavak borbe. Ibišević je u "operacionoj sali na otvorenom" dobio nekoliko šavova, gazu i turban zavoj kako bi u nastavku susreta mogao igrati istim intenzitetom kao i do tada.

Ovo nije prvi put da naš ljekarski tim izvede jedan ovakav poduhvat. U prošlom ciklusu, na šivanju pored aut-linije bio je Emir Spahić, kojem je Karabeg sa saradnicima Ismarom Hadžibajrićem i Bracom Ćosovićem operativnim zahvatom sanirao ranu i osposobio ga za nastavak meča. Još jednom, svaka čast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.