NOGOMET

PONOVO NEMILE SCENE Pogledajte sukob navijača Sarajeva s policijom na Grbavici

Policija je intervenisala i sukobila se sa pristalicama tima sa Koševa

Autor:A. Vr.

2.11.2014

Nekoliko navijača povrijeđeno je danas kada je došlo do sukoba na fudbalskoj utakmici između Željezničara i Sarajeva, koja se igra na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Utakmica je prekinuta u 33. minuti, kada je došlo do sukoba navijača Fudbalskog kluba "Sarajevo" i pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. Incident je počeo nakon što su navijači "Sarajeva" počeli bacati baklje prema navijačima "Željezničara", a potom i na teren.

Policija je intervenisala i sukobila se sa pristalicama tima sa Koševa, a igrači su se povukli u svlačionice. Nakon smirivanja sukoba i bakljade, utakmica je nastavljena.

U derbiju 13. kola BH Telecom Premijer lige i 104. ligaškom sarajevskom derbiju, Sarajevo je na Grbavici pobijedilo Željezničar sa 1:2.

Pogledajte incident na Grbavici...

 
 

Medicinsko osoblje Hitne pomoći KS bilo je u pripravnosti sve vrijeme, a 15 osoba je povrijeđeno, od kojih je nakon pregleda, sedam njih poslato na KCUS na daljnje pretrage.

Kako nam je kazala Muamera Šehić portparol KCUS-a, nijedan od sedam primljenih pacijenata nisu životno ugroženi te nema teže povrede.

Pacijent inicijala Š. A. (1981) imao je povrede obje pete, pa je nakon pregleda na CUM-u upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na daljne pretrage.

Osoba inicijala P. A. (1980) poprskana je suzavcem u oči i trenutno se nalazi u očnoj klinici, DŽ. E. (1993) ima povrede kosti lica, i upućen je u Kliniku za maksofacijalnu hirurgiju. Povrijeđeni inicijala B. N. (1987) ima povrede glave, i već se nalazi na putu kući nakon što mu je pružena potrebna medicinska pomoć.

Osoba M. F. (1995), došao je s povredama glave, međutim nakon pregleda žalio se na bol u grudnom košu i upućen je na torakalnu hirurgiju, Dž. N., (1994), imao je povredu glave, ali je trenutno na Ortopediji zbog bolova u koljenima.

Osoba T. D. (1995) ima lakše povrede glave, ali je također zbog bolova u koljenima upućen na Ortopediju.
- Na pretrage su upućeni zbog mjera predostrožnosti i bolova na koje se žale. Svi će nakon ovih pretraga biti poslati na kućno liječenje - kazala je Šehić, dodala je da nema informaciju da li se radi o navijačima Sarajeva ili Željezničara.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.