NOGOMET

Sušić za "Dnevni avaz": Nadam se da će čelnici NSBiH izabrati boljeg selektora od mene!

Nakon poraza od Izraela

Almir SOKOLOVIĆ

18.11.2014

Nakon prospavane noći, sada već bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, u razgovoru za "Dnevni avaz" kaže da ga nije iznenadila odluka čelnih ljudi Nogometnog saveza BiH da ga smijene.

- Znao sam da prvi poraz može do ovoga dovesti. Poslije Kipra je bila prva situacija, a ovo se sve pripremalo. Čekao se novi kiks i desio se nesretni Izrael - kaže Sušić.

Mnogi su očekivali da ćete po povratku iz Haife dati ostavku?

- Nisam htio dati otkaz. Mnogi sada spominju da je svih šest preostalih utakmica ključnih, ali po meni su samo tri. Na dvije utakmice protiv Andore i onu posljednju s Kiprom treba zaboraviti. Dakle, tri su samo ključne utakmice. Sa Izraelom i Velsom kod nas te protiv Belgije. Treba napraviti samo iznenađenje u Belgiji i plasman na Euro bi bio osiguran. Iz Belgije nam je trebao bod. Šanse jesu male, ali nisu minimalne. Smatram sam da se moglo to ostvariti, pa zato nisam ni htio otići.

Zašto u Izrael niste poveli barem jednog napadača, tipa Milana Đurića ili Aidina Mahmutovića?

- Nisam ih htio pozvati, nakon samo jednog postignutog gola. To nije moj princip.

Đurić, koji nastupa u italijanskoj Seriji A za Cessenu, postigao je tri gola mladoj selekciji Njemačke u vrijeme kada je nastupao za U21.

- Bio sam na toj utakmici, ali nakon toga se dečko malo izgubio. Malo je lutao po posudbama. O Mahmutoviću, iskreno, nisam ni razmišljao.

A Ervin Zukanović i Semir Štilić?

- Sami su sebe otpisali nakon onih izjava. Za mene su bili završena priča.

Da Vam sutra u NSBiH daju spisak mogućih selektora-nasljednika, koje bi Pape ime podvukao?

- Ne bih ulazio u to. Ima dosta dobrih kandidata i nadam se da će Savez donijeti dobru odluku, kao što nisu u mom slučaju. Nadam se da će čelnici NSBiH izabrati boljeg selektrora od mene - kazao je Sušić.

Više o razgovoru sa Sušićem i detaljima kako će se dogovoriti s čelnicima NSBiH oko isplate obeštećenja, moći ćete pročitati u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.