NOGOMET

Šaćiri kod Begovića?

Transferi

(E. Ma.)

7.1.2015

Engleski Stouk našeg golmana Asmira Begovića želi dovesti švicarskog reprezentativca Džerdana Šaćirija. On ima malu minutažu u minhenskom Bajernu, a interesiranje za njega pokazao je Inter, kao i mnogi evropski klubovi.

- Bilo bi fantastično da dovedemo takvog igrača. On je na našoj listi želja, u utrku su se umiješali i drugi klubovi, ali to ne znači da ćemo odustati - rekao je Mark Bowen, pomoćnik Marka Hughesa.

Džerard dolazi u julu LA galaksi

Legendarni kapiten Liverpula Steven Gerrard napustit će klub na kraju sezone, a karijeru će nastaviti u Los Anđeles galaksiju, potvrdio je trener Brus Arena.

- Gerrard dolazi u julu. On je veoma kvalitetan igrač i ne brinem se kako će se uklopiti u naš tim - rekao je Arena za “Los Angeles Times”.

Engleski 34-godišnji veznjak trebao bi s Galaksijem potpisati sedam miliona eura vrijedan ugovor na godinu i po.

Ljajić nije teže povrijeđen

Fudbaler Rome Adem Ljajić nije se teže povrijedio u meču protiv Udinezea (1:0), navela je klupska televizija “Vučice”. Ljajić je u 83. minuti završio na zemlji poslije duela s Giovanniem Pasqualeom i iznesen je na nosilima pa se slutilo da je možda teže povrijedio koljeno. No, nema nikakvog strukturalnog oštećenja, 23-godišnji Ljajić doživio je kontuziju i ne predstoji mu duža pauza.

Mančester junajted za Gundogana 20 miliona eura

Mančester junajted je, kako prenosi “Daily Mail”, ponudio Borusiji Dortmund 20 miliona eura za 24-godišnjeg vezistu Ilkyja Gundogana. “Milioneri” će, navodno, prihvatiti ovu ponudu, jer Gundogan ne želi produžiti ugovor s njemačkim klubom, koji mu istječe ovog ljeta.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.