NOGOMET

Odović će morati platiti obeštećenje!

U Čeliku najavili i traženje pravne zaštite

V. B.- Z. Š.

9.1.2015

Vršilac dužnosti direktora Čelika Muamer Islamović, koji ističe da je još zatečen saznanjem da je trener Milomir Odović, iako pod ugovorom do 30. juna, pregovarao sa Željezničarom i dogovorio uvjete potpisivanja ugovora na dvije godine, najavljuje da će tražiti i pravnu zaštitu.

- Mada će konačan sud o “slučaju Odović” donijeti naš Upravni odbor, nakon povratka s godišnjeg odmora predsjednika Senada Sarajlića, aktivnosti u vezi s organizacijom priprema, koje počinju 15. januara, nastavljamo sa pomoćnicima Elvedinom Beganovićem, Nijazom Hrustanovićem i Nedimom Šišićem. Radimo kao da Odović više i nije naš trener, mada ima važeći ugovor - ističe Islamović.

Dodaje da mu se Odović i nakon obavljenih razgovora sa Željom još nije ni javio.

- Mi ćemo, naravno, nakon konsultacija s našim pravnikom, sigurno tražiti pravnu zaštitu. Pogotovo zato što smo mu na početku angažmana dali novac, a nismo mu ništa dužni, osim posljednje plaće - kaže Islamović.

Odović nam je potvrdio da je još i prije Nove godine predsjedniku Sarajliću najavio da bi mogao prijeći u Želju te da je klub imao vremena da na vrijeme reagira.

Želio sam biti korektan

Milomir Odović smatra da u Čeliku nemaju razloga da se ljute što je prihvatio ponudu Željezničara.

- Zaista mi je žao što je nastala neugodna situacija, ja sam odmah nakon prvog poziva iz Željezničara upoznao predsjednika Senada Sarajlića i rekao da ću, u slučaju ponude s Grbavice, otići.

To sam uradio iako nisam znao hoću li biti izabran za trenera Želje, ali sam želio da budem korektan prema Čeliku, u kojem sam izuzetno dobro primljen. Mislim da nije bilo razloga da se stvara negativna atmosfera, jer je logično da prihvatim ponudu svog Željezničara, u kojem sam doživio najljepše trenutke u karijeri - rekao je Odović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.