NOGOMET

Skaut Uniteda dobio otkaz zbog komentara na Facebooku: Zaustavite prljave Evropljane s istoka

Skandal u Manchesteru

Autor:(A. Vr.)

15.1.2015

Danski skaut Torben Aakjaer više nije zaposlenik Manchester Uniteda, a otkaz je dobio zbog uvredljivih komentara na privatnom Facebook profilu.

Očito desno nastrojeni Aajkaer je svoj vlastiti Facebook profil bombardirao antislamističkim porukama (stavio sliku šest praščića uz potpis - tajno oružje za Islamiste), ali usput se sjetio i imigranata iz istočne Evrope, prenose britanski mediji.

- Zatvorite granice i zaustavite prljave Evropljane s Istoka - poručio je Torben koji se nije zaustavio kada su njegov komentar popljuvali njegovi Facebook prijatelji.

- Vidim da ste se dobro uklopili u crvenu mafiju Kopenhagena. Da, ja volim generalizirati. Kad sam rekao na "prljavštinu s Istoka", tu definitivno nisam mislio na radišne poljske "bauštelce"  i češke taksiste. Mislio sam na Rome iz Rumunije i Bugarske i prema tim ljudima ne smijemo imati milosti...

Manchester United će morati pronaći novog skauta za dansko tržište, nakon što je klub uručio otkaz Torbenu Aakjaeru koji je na privatnom Facebook profilu objavio uvredljive komentare.

Slavni klub je proveo istragu nakon što mu je na sporne poruke ukazao londonski dnevnik The Guardian. Poruke su u međuvremenu uklonjene, ali United je Aakjaeru uručio trenutni otkaz.

"Klub je dobio dokaze od The Guardiana i prekinuo suradnju s g. Aakjaerom. Manchester United je sveobuhvatna organizacija i takvo je ponašanje neprihvatljivo", stoji u priopćenju Manchester Uniteda.

Aakjaer, koji je za slavni nogometni klub radio od 2011. godine, izjavio je za The Guardian da je profil njegov, ali da se nikada nije služio rasističkim komentarima ili govorom mržnje te tvrdi da mu je račun "možda hakirao netko tko tko ne voli njega ili Manchester United".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.