NOGOMET

Teška pobjeda Liverpoola, Leicester sve bliže opstanku

Begović nije nastupio u porazu Stokea

A.U.

2.5.2015

Danas se u Engleskoj igra 35. kolo Premiershipa, a važnu pobjedu u borbi za četvrto mjesto i Ligu prvaka ostvario je Liverpool protiv predzadnjeg QPR-a, dok je Leichester napravio iznenađenje i deklasirao Newcastle.

Liverpool je poveo golom Coutinha u 19. minuti, da bi Fer poravnao u 73. Već šest minuta kasnije Gerrard promašuje penal, ali se legendarni Englez iskupio u 87. minuti kada je pogodio za pobjedu „Redsa“.

Leicester, koji se nalazi u odličnoj formi, napravio je iznenađenje i sa 3:0 savladao Newcastle. Poveli su domaći već u prvoj minuti golom Ulloa, a u 17. Morgan povisuje prednost. Igrala se 48. minuta kada je Ulloa postavio konačan rezultat.

Stoke, našeg Asmira Begovića, poražen je u Velsu na gostovanju kod Swansea sa 2:0. Do 76. minute nije bilo golova, a onda je Montero pogodio za prednost domaćih. U 84. minuti Stoke ostaje sa deset igrača u polju zbog drugog žutog kartona Wilsona, da bi u sudijskoj nadoknadi Ki Sung-Yong riješio sve dileme oko pobjednika. Umjesto Begovića, ovaj put je među stative Lončara stao Butland. Izostavljanje Begovića iz startne postave može značiti da se Stoke priprema za odlazak našeg reprezentativca, te umjesto njega pokušavaju uigrati mladog Butlanda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.