NOGOMET

IBRAKOVIĆ Zrinjski nije favorit

Nakon žrijeba prvog kola Kupa BiH

Fena

15.9.2015

Nogometaši Sarajeva i Zrinjskog igrat će derbi šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas voljom žrijeba obavljenog u Vogošći.

Aktuelni prvak BiH Sarajevo gostovat će na stadionu ''Pod Bijelim brijegom'' u Mostaru trenutnom lideru prvenstva BiH, koji u osam odigranih kola nije primio pogodak.

Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković izjavio je nakon žrijeba da je Sarajevo izvuklo odličnu ekipu, te da će utakmica u Mostaru sigurno biti najbolji meč u narednih dvadesetak dana.

- Izvukli smo trenutno najbolju ekipu. Njihova igra je vjerovatno više prilagođena Kup takmičenju, jer igraju defanzivno i na kontre. Pozicija Zrinjskog na ligaškoj tabeli i činjenica da nisu primili niti jedan pogodak govori o kakvom timu se radi. Ipak, mi imamo ambicije u ovom takmičenju, a to je naravno osvajanje Kupa - izjavio je Ibraković i dodao da Zrinjski u ovom meču ''ni slučajno nije favorit''. 

Šesnaestina finala Kupa BiH se igra na jednu pobjedu, tako da će u ovom derbiju sve biti odlučeno 23. septembra na stadionu ''Pod Bijelim brijegom'' u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.