NOGOMET

Miodrag Ješić i zvanično predstavljen kao novi trener FK Sarajevo: Ne razmišljam o derbiju sa Željom

Održana konferencija za novinare u klupskim prostorijama

A. TIRO

23.9.2015

Danas je u klupskim prostorijama FK Sarajevo predstavljen i novi trener aktuelnog prvaka BiH. To je Miodrag Ješić, koji je osvojio titulu prvaka sa Yangon Unitedom u Mijanmaru.

Na današnjem predstavljanju novinarima i javnosti u BiH, Ješić je rekao kako je izuzetno sretan zbog dolaska u Sarajevo, ali i da je svjestan odgovornosti kakva ga čeka.

"Za mene je Sarajevo svake sezone kandidat za titulu. Meni bi bio neuspjeh da tim poput Sarajeva ne osvoji titulu i kup svake godine. Tim ima izuzetno kvalitetne igrače, jer sam već pratio nekoliko utakmica ranije, kao ovu u Bijeljini protiv Radnika. Zadovoljan sam igračkim kadrom i svjestan sam gdje i u kakav klub sam došao. Vratio sam se iz Mijanmara zbog trofeja, da pokušamo nešto napraviti", rekao je za početak Ješić, koji je dodao kako je u FK Sarajevo nije došao zbog novca.

"Moram da naglasim neka pisanja pojedinih medija, a posebno se to odnosilo oko iznosa ugovora. Došao sam ovdje jer su se i moje i ambicije čelnih ljudi i zato sam i izabrao Sarajevo", zaključio je Ješić.

Iako se danas igra utakmica Kupa BiH između Zrinjskog i Sarajeva, Ješić neće biti na klupi Bordo tima, već će utakmicu posmatrati sa tribina.

"Debitovat ću na klupi protiv Viteza, a nakon toga je i vječiti derbi sa Željezničarom. Nikada je komentarišem naredne utakmice, već samo prvu narednu", rekao je Ješić

Upitan ko je glavni kandidat u borbi za titulu prvaka, Ješić je odgovorio kako tu ima više ekipa, kao i svake godine, ali je naglasio kako je liga izuzetno izjednačena, ali da će uraditi sve kako bi njegov tim osvojio tim.

"Ja sam otvoren, volim da radim i mogu obećati da će Sarajevo u budućnosti igrati lijep nogomet, jer se on igra i zbog navijača", kazao je Ješić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.