NOGOMET

Siniša Stevanović novi fudbaler Željezničara

Crtice sa Grbavice

Redakcija

25.12.2015

Srbijanski internacionalac, Siniša Stevanović, potpisao je danas ugovor sa Željezničarom, javljaju iz kluba sa Grbavice.

Siniša je rođen 12. januara 1989. godine u Beogradu. Prošao je omladinsku školu Partizana B, Teleoptika, a nakon isteka juniorskog staža dolazi u Partizan gdje je odigrao 18 utakmica od toga sedam u evropskim takmičenjima. Na polusezoni posuđen je Spartaku iz Subotice, a nakon isteka posudbe i potpisuje ugovor sa ovim klubom.

U dresu Spartaka je odigrao 72 utakmice, postigao jedan gol, te je ubilježio osam asistencija. U sezoni 2014/2015 prelazi u redove Novog Pazara za kojeg je odigrao 32 utakmice. Stevanović igra na poziciji desnog beka, a ubilježio je i osam nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

- Radujem se prelasku u klub poput Željezničara. Prvenstveno želim da kažem da će mi Novi Pazar bez obzira na sve ostati u sjećanju i da im poželim izlazak iz rezultatske i generalno klupske krize. Svaka promjena sredine prija, a pogotovo dolazak u veliki klub, grad kakav je Sarajevo, i kada klub koji ima velike ambicije želi baš vas kao pojačanje. Na meni je da opravdam i dokažem da nisu pogrešili i prvenstveno pomognem i njima i sebi za što bolju budućnost, kazao je Stevanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.