NOGOMET

NEKAD BIO ZVIJEZDA Poznati italijanski nogometaš optužen za saradnju s mafijom!

Stasiti napadač zabio 58 golova za Udinese

Autor:(A. Vr.)

29.12.2015

 

Sjećate li se Vincenza Iaquinte? Stasiti napadač zabio je 58 golova za Udinese, osvojio Svjetsko prvenstvo s Italijom 2006. godine, prodao se u Juventus za 11 miliona eura i - propao.

Jeste li čuli za njega u posljednjih godinu ili dvije?

Ako se pitate gdje je, posljednji kakav-takav nogomet igrao je na posudbi u Ceseni u proljeće 2012. godine nakon čega se vratio u Torino gdje je bio prisiljen trenirati s Primaverom, a iako je formalno imao ugovor s Juventusom, nije ga bilo na klupskim fotografijama.

Ponuda je bilo, ali Iaquinti se jednostavno više nije igrao nogomet, pa je odlučio “u miru” pričekati kraj ugovora.

Svojevremeno tituliran kao nasljednik Luce Tonija, golgeter sklon povredama karijeru je, dakle, završio prilično misteriozno objesivši o klin kopačke koje se nisu pošteno zaprljale pune tri godine, prenose Sportske novosti.

55730hp2

Međutim, čini se kako je Iaquinta ima “važnijeg” posla od ganjanja kožnatog mjehura po italijanskim poljanama jer je protekle sedmice izdana optužnica za 140 ljudi koji su, navodno, povezani s ‘Ndranghetom, najmoćnijom mafijaškom organizacijom na Apeninima što se “proslavila” uvozeći kokain iz Južne Amerike.

Ako se pitate kako se bivši nogometaš našao u cijeloj toj zavrzlami, treba reći da se njegovom ocu Giuseppeu (vidi čuda, privatniku) na teret stavljaju još ozbiljnije optužbe povezane s ‘Ndranghetom što je potvrdio Carlo Taormina, porodični advokat.

Iaquntin kriminal je nošenje i posjedovanje vatrenog oružja, a u cilju pomaganja ili članstva u kriminalnoj organizaciji, stoji u optužnici italijanskog državnog tužilaštva.

Šta se ocu stavlja na teret, nije toliko bitno, ali izgleda kako je Giuseppe malo dublje uvučen u cijelu problematiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.