NOGOMET

Liga prvaka: Real na pogon Ronalda konačno slavio u Dortmundu, Porto ubjedljiv protiv Monaka

Piše: Al. Ti.

26.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U grupama E, F, G i H večeras su odigrane utakmice drugog kola Lige prvaka. 

Najzanimljiviji duel večeras smo gledali na Signal Iduna Parku u Dortmundu, u okviru grupe H gdje je domaća Borusija (Borussia) dočekala aktuelne prvake Evrope, ekipu Reala. Na kraju su pobjedu odnijeli fudbaleri Kraljevskog kluba, koji su golovima Bejla i Ronalda (dva puta) slavili prvi put u historiji u Dortmundu.

Počasni gol za Borusiju djelo je Obamejanga (Aubameyanga).

U istoj grupi H Totenhem (Tottenham) je na gostovanju na Kipru deklasirao APOEL rezultatom 3:0. Trostruki strijelac za Spurse bio je Kejn (Kane)

U grupi E Sevilja je na svom stadionu deklasirala Maribor rezultatom 3:0. Trostruki strijelac za tim iz Andaluzije bio je Ben Jeder (Ben Yedder) u 27. i 38. i 84. minuti sa bijele tačke.

Liverpul (Liverpool) je u Moskvi protiv Spartaka remizirao, a na kraju je bilo 1:1. Poveo je domaći tim golom Fernanda u 23. minuti, a izjednečenje dolazi samo osam minuta kasnije kada Kutinjo (Coutinho) pogađa za 1:1.

U grupi F ekipa Mančester Sitija (Manchester Cityja) je na Etihadu savladala Šahtjor (Shakhtar) rezultatom 2:0. Prvi gol na utakmici djelo je Kevina de Brujnea (De Bruynea) u 48. minuti susreta, a konačnih 2:0 postavlja Sterling.

Napoli je na San Paoliju  u okviru grupe G dočekao Fejnord (Feynoord) i na kraju ih ispratio sa tri gola u mreži. Strijelci za domaće bili su Insinje (Insigne) u 7. minuti, Mertens u 49. i Kaljehon (Calleyon) u 70. minuti susreta. Počasni gol za Fejnord djelo je Amrabata u 91. minuti susreta za konačnih 3:1.

U istoj grupi Bešiktaš je nastavio sa pobjedama, a večeras su na Vodafone Areni savladali Lajpcig (Leipzig) rezultatom 2:0. Strijelci za domaće bili su Babel u 11. minuti i Taliska (Talisca) u 43. minuti.

Konačno u reprizi finala Lige prvaka iz 2003. godine Porto je na gostovanju kod Monaca slavio rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac za portugalski tim bio je Abubakar (Aboubakar) u 31. i 69. minuti susreta, dok je treći gol za Porto postigao Layun u sudijskoj nadokndi susreta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.