NOGOMET

Ostala još dva mjeseca: Ćao, Mocarte...

Avaz.ba

8.10.2017

Još dva mjeseca i sve je gotovo. Andrea Pirlo, jedan jedini, napustit će nogomet. Legendarni plej Italije, Milana i Juventusa, odigrat će još nekoliko utakmica za Njujork Siti i završiti karijeru. 

Gotovo je, ne mogu više, ne mogu do 50. godine da igram. Jednostavno, tijelo ne sluša, česte su povrede, imate problem, zbog toga ne mogu da igram kako sam navikao. Bio sam i kod Juventusovog doktora ljetos kada su bili na turneji, potvrdili su mi, ne mogu više da igram - rekao je Pirlo. 

- Vrijeme je za mlađe, i sada više sjedim na klupi nego što igram. U Italiju se vraćam u decembru, radit ću nešto drugo. Nisam razmišljao još. Da budem pomoćnik Konteu? Rano je reći, moram da razmisli. Čitava moja generacija je krenula trenerskim putem - dodao je Pirlo.

- Ne znam da li je bolje krenuti odmah od velikog kluba kao Inzagi ili postepeno kao Nesta, u fudbalu nije moguće ništa predvidjeti. Prvo ću da se odmorim, nakon četvrt stoljeća malo da budem kod kuće, da održavam formu igrajući golf i tenis - smije se Pirlo.

Na kraju je rekao da će Juventus, našeg Miralema Pjanića, biti prvak, vjeruje i dalje u Italiju... 

Gledat ćemo ga u novim ulogama i sjećati se kako je to radio majstor nad majstorima - po mnogima nogometni "Mocart". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.