NOGOMET

Fudbaleri Bajerna preuzeli svoje nove Audije

Avaz.ba

12.10.2017

Iako se Bajern nalazi u nezavidnoj situaciji, njegov sponzor Audi i ove godine je igračima dao odriješene ruke u izboru novih automobila.

Fudbaleri su tako i ove godine mogu izabrati automobil iz Audijeve game koji će voziti sljedećih godinu dana. 

Franck Riberi (Ribery) tako je izabrao super brutalni SQ7, luksuzni SUV koji trenutno u autoindustriji i nema ozbiljnu konkurenciju. Kao i prošle godine, RS6 Avant je bio najčešći izbor. Nevjerojatno moćni karavan izabralo je pet fudbalera, među kojima su Humels (Hummels), Žerom Boateng (Jerome) i Tiago Alcantara (Thiago). 

SQ7 TDI je uz Riberija izabrao i Miler (Muller), dok je SQ5 izabrao novi trener Jup Hajnkes (Jupp Heynckes). Najskromniji u svom izboru bio je Feliks Gece (Felix Gotze) koji je od svih modela izabrao A3 Sportback.  

Naravno, fudbaleri su po automobile morali otići u Ingolštat, a prije preuzimanja posjetili su Audijevu tvornicu, drugu najveću tvornicu automobila u Evropi. Tokom prošle godine iz te tvornice izašlo je gotovo 600.000 automobila. Naravno, fudbaleri su se prvi put mogli upoznati s novim A8, tehnološkim predvodnikom segmenta luksuznih krstarica.

  Podsjetimo, Audi od 2002. godine igrače Bajerna časti automobilima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.