NOGOMET

Džeko je defanzivca Milana pitao da zaigra za BiH

Avaz.ba

2.11.2017

Nakon utakmice s Romom, Džeko, koji ima veliki uticaj i u bh. reprezentaciji mi je došao, pitao me za moju situaciju i želim li predstavljati BiH kada dođe prilika za to, otkrio je Stefan Simić, defanzivac Milana na posudbi u Krotoneu.


Simić je inače rođen u Pragu, a ima češko i hrvatsko državljanstvo. Jedan Hrvat nedavno je već odlučio zaigrati za BiH - Jozo Šimunović.

- BiH je interesantna sama po sebi, ima dosta kvalitetnih igrača i može proći sljedeće kvalifikacije. Kompletan proces koji se trenutno odvija u BiH je interesantan i ta staza može biti zanimljiva za budućnost, - kaže Simić koji ističe se da nije toliko zamarao s tim do sada, ali da odluku želi donijeti što prije.

- Nisam se toliko zamarao s tim do sada, ali drago mi je što te zemlje stoje iza mene, to me čini sretnim, vidite nagradu za naporan rad. Iskreno, znao sam da nisam igrao neko vrijeme, čekao sam da počnem, pa sam znatiželjan u što će se to razviti. Istina da želim donijeti odluku što prije. Sada sam počeo igrati za Krotone i nadam se da ću tako nastaviti. -

Simić je ove sezone odigrao četiri utakmice za Krotone

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.