NOGOMET

Petarda na "Bridžu", Sarah preokrenuo za pobjedu Liverpula protiv Lestera

Avaz.ba

30.12.2017

Engleski prvak Čelsi uvjerljivom je pobjedom završio 2017. godinu u kojoj su pod vodstvom Antonija Kontea (Antonio Conte) vratili naslov prvaka. 

Na svom su terenu s 5:0 razbili Stoke City i privremeno preskočili Mančester junajted na drugom mjestu.

Najbolji igrač Čelsija Eden Azar (Hazard) ostao je na klupi za rezerve, ali je zato briljirao Brazilac Vilijan (Willian) koji je bio strijelac iz penala, a još dva puta je asistirao za pogotke, prenosi Index.hr.

U 3. minuti Rudiger je zabio prvi, a već u 9. Drunkvoter (Drinkwater) sjajno zabio drugi gol na utakmici. Pedro je u 23. postavio 3:0, a u završnici su se u strijelce upisali i Vilijan i Zapakosta (Zappacosta).  

Burnemut je na svom stadionu dobio Everton sa 2:1, a oba gola za domaćine zabio je Rajan Frejzer (Ryan Fraser) (33, 88). 

Liverpul je u drugom poluvremenu na krailima Mohameda Salaha preokrenuo i pobijedio Lester.

Gosti su vodili od trećeg minuta, kombinacija Marez – Vardi bila je dobitna za prednost “lisica”. 

U drugom dijelu Salah je sa dva gola još jednom potvrdio da je najveće moguće pojačanje za “Redse” ove sezone.

Svonsi je pobjegao sa posljednjeg mjesta nakon što je preokrenuo rezultat i dobio u gostima Votford sa 2:1. Votford je vodio od 11. minute pogotkom Karilja (Carrilla), ali Svonsi je u samoj završnici susreta napravio preokret i golovima Džordana (Ajua Jordan Ayew) (86) i Lučijana Narsinga (Luciana Narsingha) (90) došao do pobjede.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.