NOGOMET

Kosta i Mandžukić odveli Juventus u polufinale Kupa

Piše: S.Me.

3.1.2018

Četvrtfinale italijanskog kupa, donio nam je derbi susret u Torinu na " Allianz Stadium" između Juventusa i Torina, gdje su domaćini ostvarili pobjedu i plasman u polufinale rezultatom 2:0.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić započeo je susret od prve minute, gdje je odigra dobar meč.

U prethodnoj rundi Juventus je savladao Đenovu sa 2:0, dok je Torino iznenađujuće u Rimu savladao Romu rezultatom 2:1. U okviru Serije A u dosadašnjem toku sezone, Juventus je kao domaćin pobjedio svog gradskog rivala sa ubjedljivih 4:0. 


"Stara dama" je već u 15. minuti došla do pogotka. Daglas Kosta (Douglas Costa) pokupio je jednu odbijenu loptu i sa ivice šesnaesterca uputio je udarac koji je završio u desnim rašljama.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je imao još izglednih prilika za povećanje vodstva ali se to ipak nije desilo i na odmor se otišlo sa samo jednim pogotkom u mreži gostiju.

Juventus je i u drugom poluvremenu kontrolisao tok utakmice. Domaćini nisu dozvolili gostima da ugroze njihovo vodstvo.

Mario Mandzukic primio je pas u šesnaestercu i odlučio se na lob, jer je primjetio da je Vanja Milinković-Savić izašao s gola i postigao je sjajan gol u 67. minuti za vodstvo Juventusa od 2:0.

Tada se već moglo pretpostaviti da je Stara dama obezbjedila plasman u polufinale, jer Torino nije pokazivao neke pomake koji bi učinili ovaj derbi zanimljivijim do kraja susreta. Igrači Juventusa su sigurnom igrom priveli meč kraju bez nekih većih uzbuđenja i tako su ovom pobjedom u derbiju donijeli slavlje svojim navijačima protiv gratskog rivala.

Juventus je pobjedom od 2:0 izborio plasman u polufinale Kupa Italije gdje će ga tamo čekati Atalanta, koja je iznenađujuće, noć prije pobjedila kao gost Napoli 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.