NOGOMET

Slavni Čobo Janjuš za "Avaz" iz Amerike: Pripremio sam mladog golmana za Bundesligu

A. S.

8.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Proslavljeni nekadašnji golman Željezničara i Sarajeva, Slobodan Čobo Janjuš, kada nam se javi iz Amerike uvijek ima "ekskluzivu za naslovnu stranicu". 

Ovoga puta nam je progovorio o mladom golmanu s kojim je trenirao na Floridi za vrijeme kampa u kojem su se u Americi okupili najveći talenti Bosne i Hercegovine iz dijaspore. 

- Vidimo se u martu u Sarajevu kada dođem, jer sada sam spremao jednog našeg klinca koji ima 15 godina. Ekstremni je talent i ide na probu u Njemačku . Riječ je o golmanu Muameru Ugarku. Uvjerio sam se sada na Floridi, gdje sam s njim radio sedam dana, da je odličan i perspektivan golman. Visok je 187 centimetara i za njegove godine to je odlično - priča nam Janjuš. 

Bivši golman Želje i Sarajeva, koji spada u red najboljih čuvara mreže u bivšoj Jugoslaviji, prvi put je ove godine bio u kampu na Floridi i da Čobo nije bio kojim slučajem u Las Vegasu, Ugarak ne bi bio ni primjećen. 

- Balkan kamp je jedan od najjačih kampova gdje mladi talenti mogu da uspiju u svojim željama da jednog dana postanu veliki igrači . Ugarak ima šansu da to bude i želim mu sreću u Bundesligi - kaže Janjuš, koji je u oktobru bio na odmoru u Bosnu i Hercegovini. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.