NOGOMET

Rasulo u Realu: Zvijezda kluba želi napustiti Madrid ako Zidan ostane trener

Avaz.ba

26.1.2018

Nema kraja problemima u Realu.

Nakon što je ostala bez odbrane naslova španskog prvaka (19 bodova manje od vodeće Barcelone), momčad Zinedina Zidana senzacionalno je ispala u četvrtfinalu Kupa kralja od Leganesa, koji je slavio s 2:1 na Bernabeu.

Realu je tako preostala samo Liga prvaka, gdje ga čeka zvjezdani PSG u osmini finala. Nakon eliminacije iz kupa kapetan Sergio Ramos je ispred svlačionice stao u obranu Zidana, koji je od 4. januara 2016. osvojio osam trofeja.

Međutim, prema pisanju Diario Gola, nisu svi u momčadi zadovoljni Francuzom i njegovim načinom rada ove sezone. Jedan od najnezadovoljnijih je Isko, koji je rekao predsjedniku Florentinu Perezu da će otići ako Zidane ostane na klupi.

Španac je protiv Leganesa zamijenjen u 77. minuti, a tokom izlaska iz igre vidno je bio razočaran i ljut, te se nije ni pozdravio s Borhom, koji je ušao umjesto njega, ali ni s vlastitim trenerom. To jasno pokazuje kako postoje veliki problemi u svlačionici aktuelnog svjetskog, evropskog i španskog prvaka.

Isko je ove sezone do sada odigrao 30 utakmica (ukupno 1.961), uz po šest golova i isto toliko asistencija. Međutim, ne igra kao prošle sezone, čemu svjedoči podatak da je posljednji gol u Primeri zabio 5. novembra protiv Las Palmasa.

Posljednjih 90 minuta upisao je protiv Atletika 18. novembra i nije standardan zbog čega krivi upravo Zidanea te želi otići ako Francuz ostane na klupi.

Sjajni 25-godišnji ofanzivac je u avgustu produžio ugovor s Realom do 2022. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 700 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.