NOGOMET

Barcelona i Nejmar na sudu

N. R.

1.2.2018

Nejmar (Neymar da Silva Santos Junior) je godinama izjavljivao ljubav Barceloni, a klub je govorio da se nada da će Brazilac doživotno ostati na Kamp Nou, ali na kraju priče su se rastali , a sad su i na sudu.

Nejmar je službeno podnio tužbu protiv Barcelone od koje traži 27 miliona eura na ime bonusa za vjernost jer je 2016. godine potpisao novi ugovor te još tri miliona kamata na neisplaćeni iznos. Brazilac je prije dvije godine produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine, a deset mjeseci kasnije je otišao u PSG za 222 miliona eura. 

Barcelona je, pišu španski mediji, na njegovu tužbu odgovorila isto prema kojoj od njega traži čak 65 miliona eura do tada plaćenih bonusa iz prvog i drugog ugovora te još deset miliona eura odštete zbog kršenja dogovora.

Tužbe su najavljene još prošle godine, kad je Nejmar otišao u Francusku, a sad su i službeno predane sudu. Od isplate vjerovatno neće biti ništa te se očekuje da će se dvije strane nagoditi, odnosno da će jedna tužba automatski poništiti drugu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.